Theeleuten in de wolken - Reisverslag uit Sjanghai, China van Eveline Stoker - WaarBenJij.nu Theeleuten in de wolken - Reisverslag uit Sjanghai, China van Eveline Stoker - WaarBenJij.nu

Theeleuten in de wolken

Door: evelinestoker

Blijf op de hoogte en volg Eveline

26 November 2011 | China, Sjanghai

Lieve vrienden en familie,

Vandaag is m'n eerste dag alleen op reis, namelijk in China, Shanghai! Ik vond het moeilijk om gister in Londen afscheid te nemen van m'n ouders, hetgeen ook gepaard ging met de nodige tranen. Het was best vermoeiend om vijf dagen lang elke dag weer afscheid te moeten nemen. Nu dat het concreet afscheid nemen achter de rug is, ben ik zelf ook weer wat rustiger.

De vlucht was perfect, heb lekker films gekeken (ja, vrouwenfilms, heerlijk!) en af en toe m'n ogen dicht gedaan. Slapen is echt onmogelijk vind ik. Eenmaal op het vliegveld uitvogelen hoe in hemelsnaam het metrosysteem hier werkt. Maar dat ging vrij vlot en na honderd keer m'n bagage door de controle te laten gaan, kan ik me mengen in de overvolle metro's van Shanghai. Aanvankelijk kon ik alleen maar lachen, want het idee dat ik in m'n eentje in de metro in China reed, ging haast m'n pet te boven. Alsof er iets niet klopte... Om terug te komen op de overvolle metro's, ik stond zo dicht op een stel dat ik bijna het idee had dat die kerel mij zou gaan zoenen. De mensen gapen me behoorlijk aan en observeren zelfs m'n nagels. Ik ben dan ook de enige blonde die ik vandaag heb gezien. Die 'knusheid' vind ik even wennen, hehe.

Eenmaal in Shanghai heb ik veel contact gehad met geemigreerde mensen uit Europa en Australie. Ik verblijf bij hen thuis en heb nu al hele fijne contacten gelegd. Deze mensen zijn zo ontzettend hartelijk. Voor vannacht heb ik m'n eigen luxe kamer, via couchsurfing geregeld. In de woonkamer staat een kerstboom met een verlichte Rudolf, zo gezellig! Het uitzicht vanaf de 18e verdieping is dan ook prachtig. Het is fijn om dat huiselijke gevoel te krijgen in zo'n overvolle stad als Shanghai. Met een Frans meisje ben ik in de hoogste wolkenkrabber (zo'n 500 meter hoog) thee gaan leuten en met de Australische knul heb ik door Shanghai gereden met de taxi. Contact is inderdaad wel heel snel gelegd zeg. Dat doet me goed :) Wat een prachtig avontuur is het!!

Ik ga nu lekker douchen en duik gelijk m'n bed in. Ik merk die jetleg toch wel, naast dat ik intussen al 32 uur wakker ben. Het is leuk geweest voor vandaag!!

XXX.

Eveline

ps: foto's zijn op m'n facebook te vinden!

• 26 November 2011 - 15:29

Lisanne:

Eef, het klinkt al helemaal geweldig! Ik had niets anders verwacht, maar wat leuk dat je meteen aanspraak hebt en nieuwe mensen hebt leren kennen. Haha dat je moet wennen aan al die starende chinezen verbaast me niks, ik kan me nog wel herinneren dat dat we in Noorwegen dat ook hadden toen we met de trein gingen ;) Maar nu zit je er constant, dus dat zal wel wennen! Veel plezier in Sjanghai, ik ga je foto's op facebook checken. xxx

• 26 November 2011 - 23:06

Cor:

Ik lees het al, jij gaat straks blij zijn als je eens een keertje alleen bent. Ben jaloers op je ;))

• 27 November 2011 - 10:27

Mama:

Als jij eens wist hoe trots ik ben op jou! Ik weet hoe spannend je het de dagen in Londen vond en kijk nu dan eens......

• 27 November 2011 - 10:42

Papa:

Ha Eveline, gaaf dat je dit kunt meemaken. Ik zou daar ook wel willen theeleuten.

• 27 November 2011 - 12:26

Oma:

Hoi Eveline,fijn dat je reis goed gegaan is,het is een heel avontuur.Wij zijn trots op je en benieuwt naar je belevenissen.Liefs van Opa en Oma.

• 27 November 2011 - 17:39

Ilse:

Heerlijk om je verhalen te lezen! Ik vind je super stoer Eef! Ik kijk nu al uit naar je volgende update en blijf je uiteraard volgen...

kus

• 27 November 2011 - 23:10

Vincent:

Ha, wat ontzettend cool :D Keep us updated ^_^

Jij in China en ik hier.. *Jealous* :D

• 28 November 2011 - 08:22

Marissa:

Haha, leuk beschreven dat je zo moest lachen om het idee dat je in je eentje in de metro in China reed. :)
    Heel gaaf hoor Eef! xx

• 28 November 2011 - 10:13

Jeanne:

Super gaaf, ben zo waanzinnig trots op m'n buurmeisje.
    Ik zag dat al voor me jij als blonde tussen al die donkere koppie's in de metro haha.

Veel liefs van ons. xxx

• 29 November 2011 - 19:47

Kimberley:

so stoere meid, ja je geeft de termen druk en 'als sardientjes in een blik' een hele andere betekenis,
    fijn dat je nu alweer nieuwe ''vrienden'' gemaakt heb. en zoals je studiegenoot al zo mooi zei, wij zijn er over die paar maanden nog steeds hier hoor ;)

veel plezier

• 30 November 2011 - 12:26

Linda & Eline Schaap & Vink:

Haha heel herkenbaar die metro's en starende mensen ;) Have fun chica! xx